Dury neemt nieuwkomer in bescherming: Toch vond ik zijn prestatie acceptabel

Dury neemt nieuwkomer in bescherming: "Toch vond ik zijn prestatie acceptabel"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 19:37ma 19-10-2020 om 19:37

Franky Dury moest zondagnamiddag lijdzaam toezien hoe zijn ploeg in de tweede helft volledig in elkaar stuikte tegen Royal Antwerp FC. Zulte Waregem ging rusten met een 1-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-3. Dury reageerde ontgoocheld, maar neemt zijn spelers in bescherming.

Door de nederlaag staat Essevee nu op de vijftiende plaats in het klassement met 7 punten uit 9 wedstrijden. "Uiteraard zijn wij ongelukkig met de balans tot dusver", vertelde Dury aan Het Laatste Nieuws. "Nu is dat 7 op 27 geworden en zijn we een nieuwe ontgoocheling rijker."

"Vooral omdat het zo goed begon - met een vroeg doelpunt en enkele kansen op een tweede goal - is dit verlies een teleurstelling. In het vierde kwartier viel bij ons de concentratie weg en dat hebben we andermaal duur betaald. Toch blijf ik ervan overtuigd dat het goed komt. Ook door de manier waarop we in de slotfase nog geprobeerd hebben de rug te rechten."

Dury liet nieuwkomer Tomas Chory meteen in de basis starten. De boomlange aanvaller kon niet overtuigen. "Toch vond ik zijn prestatie acceptabel", aldus Dury. "In een ploeg die veertiende staat, is het niet simpel om het tij te keren. Tomas heeft geknokt voor wat hij waard was. We moeten die jongen nog wat tijd geven", besloot de trainer van Essevee.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws