'Jupiler Pro League op volgende speeldag met helft minder fans'

'Jupiler Pro League op volgende speeldag met helft minder fans'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 17:33ma 19-10-2020 om 17:33

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 17:44ma 19-10-2020 om 17:44

Dinsdag zal de Pro League het nieuws pas bevestigen, maar volgens La Dernière Heure staat het nu al vast. Vanaf de volgende speeldag zal het aantal toegelaten fans in 1A slechts de helft bedragen in vergelijking met de vorige speeldag. Een gevolg van de stijgende coronacijfers in ons land.

Maandag zat de Pro League samen met veiligheidsmensen van allerlei ministeries om te praten over de stijgende coronacijfers in ons land en welke ingrijpen nuttig zijn in de Belgische voetbalstadions. Volgens La Dernière Heure mogen er in compartimenten nog slechts 200 fans zitten op basis van bubbels van 4 in plaats van 5. De fans moeten vanaf nu 1,5 meter uit elkaar zitten. Tot nu toe was dat 1 meter.

In VIP-ruimtes mogen nog maximaal 200 personen aanwezig zijn. Door de nieuwe maatregelen zal de capaciteit voor de fans nog maar de helft bedragen in vergelijking met de vorige weken. Drank en eten mogen in de stadions niet meer worden aangeboden of geconsumeerd.

De nieuwe regels gaan in vanaf vrijdag. Dan ontvangt KV Kortrijk - RSC Anderlecht. Standard ontvangt in het kader van de Europa League op donderdag Rangers. Tegen de Schotten mogen nog altijd 7.000 supporters aanwezig zijn. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws