Leiders voor Club Brugge en Standard, Antwerp plots tegen nummer twee

Leiders voor Club Brugge en Standard, Antwerp plots tegen nummer twee

19-10-2020 16:52 Laatste update: 17:57
4

Deze week starten de groepsfase van de Champions League en de Europa League. Club Brugge, Standard, KAA Gent en Royal Antwerp FC verdedigen de eer van ons land. Hoe deden hun aankomende tegenstanders het dit weekend? VoetbalPrimeur.be zet het even op een rij.

Dinsdag 18.55: Zenit Sint-Petersburg – Club Brugge
Zenit Sint-Petersburg is Rusland momenteel goed bezig. Het afgelopen weekend schudde het PFK Sotsji van zich af. Zenit won van de nummer 6 met 3-1. Vyacheslav Karavaev, Aleksandr Erokhin en Douglas Santos scoorden. In Rusland is Zenit leider met 24 punten na 11 wedstrijden. Ook Spartak Moskou heeft 24 punten, maar een minder doelpuntensaldo. Zenit verloor al 6 duels op rij niet, maar speelde daarin wel 3 keer gelijk.

Donderdag 18.55: Standard – Rangers
De Schotten reizen met vertrouwen af richting Luik. Dat is ook niet moeilijk, want het team van Steven Gerrard won zaterdag The Old Firm. Connor Goldson was met twee treffers de Man van de Match. Voormalig KRC Genk-speler Ianis Hagi bleef 90 minuten op de bank. Kemar Roofe zat niet in de selectie, de voormalige speler van RSC Anderlecht blijft ook bij de Rangers op de sukkel. Rangers voert de Scottish Premiership aan met 29 punten uit 11 wedstrijden; Dat zijn er 4 meer dan rivaal Celtic. Rangers verloor dit seizoen in de competitie nog niet.

Donderdag 21.00: Liberec – KAA Gent
Ook Liberec wist het afgelopen weekend simpel te winnen. Tegen Dukla Praag werd het 3-0. De Tsjechen staan in hun landelijke competitie niet aan de leiding. In de Tsjechische 1. Liga staat het na 6 speeldagen slechts 7e met 10 punten. Dat zijn er 8 minder dan Sparta Praag. De leider heeft nog altijd het maximum van de punten.

Donderdag 21.00: Ludogorets – Antwerp
De tegenstander van Antwerp donderdag struikelde het afgelopen weekend. Zaterdag kwam Ludogorets thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FK Tsarsko Selo Sofia. Door het gelijkspel is Ludogorets leider af in Bulgarije. Plovdiv won immers wel en springt naar plaats 1 in de stand. Ludogorets heeft na 8 speeldagen 1 punt mider dan Plovdiv.