Rooney 'boos en teleurgesteld' na corona-uitslag, spits mist drie wedstrijden

Rooney 'boos en teleurgesteld' na corona-uitslag, spits mist drie wedstrijden

19-10-2020 15:40

Derby County-aanvoerder Wayne Rooney is negatief getest op het coronavirus, maar moet wel de drie eerstvolgende wedstrijden Derby aan zich voorbij laten gaan.

Rooney kreeg bezoek van een vriend die, bleek later, besmet is met het corona-virus meldt  Sky Sports. Omdat Rooney met deze vriend, die hem een horloge verkocht, in contact is geweest moest de captian van Derby County zich zelf ook laten testen. Ondanks het feit dat de test negatief is, moet Rooney veertien dagen in isolatie en mist zo drie wedstrijden.

De oud-speler van Manchester United laat op Twitter weten 'boos en teleurgesteld' te zijn. Ook coach Phillip Cocu baalt van de situatie. 'Het is een tegenvaller dat hij niet beschikbaar is voor de aankomende drie wedstrijden. Rooney werd net weer helemaal fit en verbeterde het team' aldus de Nederlandse oefenmeester.

Derby County staat met drie punten uit vijf punten op de teleurstellende 21ste plaats in de Championship. Rooney moet de wedstrijden tegen Huddersfield Town, Nottingham Forrest en Cardiff City aan zich voorbij laten gaan. De verwachting is dat Rooney tijdens de uitwedstrijd tegen Bournemouth weer van de partij is.