Gumienny stelt zich vragen bij arbitrage: Maakte Rits zich onnatuurlijk breed?

Gumienny stelt zich vragen bij arbitrage: "Maakte Rits zich onnatuurlijk breed?"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 13:59ma 19-10-2020 om 13:59

Nieuwe speeldag, nieuwe discutabele fases. Dit weekend werden er onder meer vragen gesteld bij de strafschoppen in het voordeel van Standard Luik in hun duel tegen Club Brugge. Ook ex-topref Serge Gumienny denkt er het zijne van.

Hij trok in Het Belang van Limburg dan ook van leer tegen de arbitrage. "De meest discutabele fase van voorbije weekend was allicht de handsbal van Mats Rits in Standard-Club Brugge", begint hij. "Hands blijft een moeilijk verhaal. Ook in Anderlecht - OHL was het weer van dat. In het reglement staat dat je spreekt over hands als een speler zich onnatuurlijk breed maakt en dan de bal met de hand raakt. Rits maakte zich dus onnatuurlijk breed? Ja, jongens!"

"De trap van Cop was van erg dichtbij, de bal week dan af op de buik van Rits, die zich ook nog eens wegdraaide en zijn gezicht wou beschermen", gaat Gumienny verder. "Toch een natuurlijke reactie? Tja, waar is dan het vrijwillige karakter? Er zal wel een uitleg komen waarom de bal op de stip ging in het voordeel van Standard, maar vergelijk dat eens met de fase in KV Mechelen-Kortrijk, waar Mboyo hands maakte. Daar werd dan weer niet voor gefloten. Wat is dan het verschil tussen de fases in Luik en in Mechelen?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vond jij het een terechte strafschop voor Standard?

Ja
29%
Nee
71%
(237 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws