VP 11 Van De Week Speeldag 9: Mooie doelpunten bij de vleet

VP 11 Van De Week Speeldag 9: Mooie doelpunten bij de vleet

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 12:45ma 19-10-2020 om 12:45

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 13:11ma 19-10-2020 om 13:11

Op Speeldag 9 was er op verschillende velden spektakel te zien. Zo pakten Beerschot en Cercle Brugge uit met ruime zeges. Dit zijn de elf spelers die afgelopen weekend het meest opvielen.

Amper één clean sheet
Er was afgelopen weekend welgeteld één keeper die tevreden naar huis mocht. Ortwin De Wolf hield de netten schoon tegen Moeskroen (0-2), ook al werd hij wel degelijk getest. Moeskroen speelde een pak beter dan op de vorige speeldagen, maar bleef mede door De Wolf met lege handen achter.

Vier verdedigers, vier goals
Bij KRC Genk heeft Joakim Maehle bewezen dat hij niet alleen aan transfers denkt. Hij was dé uitblinker voor de Limburgers en maakte dan ook het winnende doelpunt tegen Sporting Charleroi. Zijn overbuur wordt Nicolas Gavory. De Fransman is onverzettelijk bij Standard en trapte zijn strafschop beheerst binnen tegen Club Brugge.

Centraal liet Siemen Voet zich opmerken bij zijn debuut voor KV Mechelen. De huurling van Club Brugge scoorde, maar verloor uiteindelijk toch tegen KV Kortrijk. Frédéric Duplus is een nuttige pion bij Oud-Heverlee Leuven en scoorde met veel hulp van tegenstander Percy Tau.

"Rapha Gouden Schoen"
Bij Beerschot stonden de fans op de banken voor Raphael Holzhauser. Met twee goals had hij dan ook een belangrijk aandeel in de zege tegen STVV (6-3). "Rapha Gouden Schoen", klonk het zelfs vanuit de tribune. 

Dat Beerschot wervelde lag ook aan Tarik Tissoudali, die ook al twee goals voor zijn rekening nam. De derde plaats gaat naar stadsgenoot Martin Hongla, die uitstekend in de match zat bij Antwerp en ook scoorde.

Onstopbare Onuachu
De topschutter heeft weer toegeslagen. Paul Onuachu kopte zijn achtste van het seizoen binnen voor KRC Genk. Bij Eupen is de transfer van Knowledge Musona voorlopig een succes: hij zette Eupen op weg naar de zege op Moeskroen. Bij Cercle Brugge waren er enkele uitblinkers, maar deze keer gaat het plaatsje naar Ike Ugbo. Die pikte twee doelpunten mee tegen een mak KAA Gent.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws