Huwelijk lijkt gered, sterke Maehle wordt beloond voor prestatie tegen Charleroi

Huwelijk lijkt gered, sterke Maehle wordt beloond voor prestatie tegen Charleroi

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 10:30ma 19-10-2020 om 10:30

Eigenlijk had hij nu voor Olympique Marseille wilen spelen, maar zondag was Joakim Maehle de uitblinker in KRC Genk – Sporting Charleroi. Dat vonden alvast de fans van KRC Genk. Zij verkozen de Deense rechtsback tot Man van de Match.

Op de slotdag van de transferperiode kwam er bij Genk een bericht binnen uit Frankrijk. Olympique Marseille deed een bod op Maehle. Volgens de Fransen werkte Genk eerst mee aan een transfer, maar stelde het plots andere eisen. Hoe dan ook Maehle bleef uiteindelijk bij Genk.

Na het afketsen van de transfer liet Maehle blijken niet zo heel blij zijn met het gebeuren. Tegen Charleroi viel dat evenwel op het veld niet op. De Deen haalde weer het niveau van in het Genkse kampioenenjaar en scoorde als klap op de vuurpijl ook nog eens de winnende treffer.

Door de 2-1 zege van Genk klimt Genk voorlopig naar plaats tien in de stand met dertien punten. Dat is één punt minder dan RSC Anderlecht en zes minder dan Charleroi dat Club Brugge nu langs zich moet dulden.

Na de match verkozen de fans van Genk Maehle tot de Man van de Match. Voor Maehle was het trouwens pas zijn eerste treffer van het seizoen. In totaal zit hij in de Jupiler Pro League aan drie goals. Vorig seizoen scoorde hij niet, maar in het seizoen 2018 – 2019 was het raak tegen Cercle Brugge en Lokeren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws