QUIZ: Hoe Belgisch is de Champions League, ken jij alle Belgen en ex-JPL-spelers?

QUIZ: Hoe Belgisch is de Champions League, ken jij alle Belgen en ex-JPL-spelers?

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 10:00ma 19-10-2020 om 10:00

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 09:46di 20-10-2020 om 09:46

Dinsdag is het weer van dat, de bal gaat dan rollen in de groepsfase van de UEFA Champions League. Club Brugge verdedigt de eer van ons land in het kampioenenbal. Maar ook bij de 31 andere clubs loopt er schoon Belgisch volk rond en/of spelers die in de Jupiler Pro League speelden. Ken jij ze allemaal? Bewijs het in de VoetbalPrimeur.be-Champions League-quiz.

Van Denemarken tot Spanje. En van Italië tot Turkije. Overal lopen er jongens/mannen rond met de Belgische nationaliteit die straks (kunnen) aantreden in de Champions League. In totaal kwamen we achttien Belgen tegen buiten onze landgenoten van Club Brugge. Waar de ene de ster is van zijn ploeg, zal de ander het al moeilijk genoeg hebben om de kern te halen. Toch hebben we beide categorieën erin gezet.

Naast de Belgen zullen er ook nog spelers met een verleden in de Jupiler Pro League vanaf dinsdag aantreden in de UEFA Champions League. Weet jij wie er ooit nog in ons land speelde, maar nu uitkomt voor pakweg Atlético Madrid, Basaksehir of Leipzig? Bewijs je voetbalkennis. 

Voor je begint nog een paar zaken om mee rekening te houden:
- Alleen de achternaam is voldoende
- Bestaat de achternaam van een speler uit drie aparte delen met een spatie? Dan moet je voor- en achternaam volledig geven (Bijvoorbeeld: niet De Bilde, maar Gilles De Bilde)
- Bestaat de achternaam uit twee delen met een koppelteken? Dan is de achternaam voldoende als je het koppelteken schrijft (bijvoorbeeld Alessio Castro-Montes, dan is Castro Montes voldoende)

Wat was jouw score? Laat het weten in de reacties en met wie had je het moeilijk? Geef de antwoorden natuurlijk niet weg. Moesten we iemand vergeten zijn, laat het ons gerust weten.

SPOILER ALERT: In de comments duiken mogelijk antwoorden op, dus doe eerst de quiz alvorens je naar de reacties gaat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws