Pots vond strafschoppen tijdens Standard-Club Brugge terecht: Geen clear error

Pots vond strafschoppen tijdens Standard-Club Brugge terecht: "Geen clear error"

19-10-2020 08:00
46

Standard kreeg tegen Club Brugge twee discutabele strafschoppen, maar niet volgens Tim Pots. De gewezen scheidsrechter vond dat de arbitrage tot tweemaal toe niet in de fout ging. Dat vertelde Pots tijdens zijn wekelijkse analyse in Het Laatste Nieuws.

Bij de eerste strafschop voor Standard liet Zinho Vanheusden zelf het voetje hangen bij Brandon Mechele. "Op het moment dat de fase gebeurt, zag ik er ook een strafschop in. Ik begrijp dus dat Laforge fluit. Pas in de herhaling zie je dat Vanheusden het goed speelt. De VAR kon in dit geval weinig doen omdat er geen clear error is. Mechele speelt de bal niet, zet wel degelijk zijn been én er is contact", aldus Pots.

De tweede penalty kwam er nadat Mats Rits de bal via zijn eigen borst nadien tegen de arm kreeg. Philippe Clement denkt dat het in dat geval geen strafschop kan zijn, maar daar denkt Pots anders over. "De uitzondering waar Clement het over heeft, geldt enkel wanneer je zelf bewust de bal speelt. Hier wordt hij tegen Rits aangetrapt en die houdt zijn armen niet tégen zijn lichaam. Laforge constateerde dus ook geen clear error op de beelden en bleef terecht bij zijn initiële beslissing."