Pots vond strafschoppen tijdens Standard-Club Brugge terecht: Geen clear error

Pots vond strafschoppen tijdens Standard-Club Brugge terecht: "Geen clear error"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 08:00ma 19-10-2020 om 08:00

Standard kreeg tegen Club Brugge twee discutabele strafschoppen, maar niet volgens Tim Pots. De gewezen scheidsrechter vond dat de arbitrage tot tweemaal toe niet in de fout ging. Dat vertelde Pots tijdens zijn wekelijkse analyse in Het Laatste Nieuws.

Bij de eerste strafschop voor Standard liet Zinho Vanheusden zelf het voetje hangen bij Brandon Mechele. "Op het moment dat de fase gebeurt, zag ik er ook een strafschop in. Ik begrijp dus dat Laforge fluit. Pas in de herhaling zie je dat Vanheusden het goed speelt. De VAR kon in dit geval weinig doen omdat er geen clear error is. Mechele speelt de bal niet, zet wel degelijk zijn been én er is contact", aldus Pots.

De tweede penalty kwam er nadat Mats Rits de bal via zijn eigen borst nadien tegen de arm kreeg. Philippe Clement denkt dat het in dat geval geen strafschop kan zijn, maar daar denkt Pots anders over. "De uitzondering waar Clement het over heeft, geldt enkel wanneer je zelf bewust de bal speelt. Hier wordt hij tegen Rits aangetrapt en die houdt zijn armen niet tégen zijn lichaam. Laforge constateerde dus ook geen clear error op de beelden en bleef terecht bij zijn initiële beslissing."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Pots gelijk?

Ja
37%
Nee
63%
(225 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws