Club Brugge wil extra besmettingen vermijden: Het is effectief te hopen

Club Brugge wil extra besmettingen vermijden: "Het is effectief te hopen"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 07:30ma 19-10-2020 om 07:30

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 07:41ma 19-10-2020 om 07:41

Club Brugge vertrekt maandag fel gehavend naar Zenit Sint-Petersburg voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League. Ook Vincent Mannaert is niet van de partij. De CEO van Club Brugge hoopt dat de volgende tests niet voor nog meer onrust zorgen.

Simon Mignolet, Odilon Koussounou, Michael Krmencik en Mannaert zelf testten afgelopen zaterdag positief op Covid-19. Iedereen bij Club Brugge was verrast, zeker omdat de laatste tests van donderdag allemaal negatief waren. "En dan ga je ervan uit dat je dat blijft tot de volgende test", aldus Mannaert in Het Laatste Nieuws. Mogelijk zit de interlandbreak er voor iets tussen.

Voor de verplaatsing naar Zenit neemt Club Brugge alvast de nodige voorzorgen. "We moeten de kans dat andere spelers of stafleden besmet raken, zo minimaal mogelijk houden. Dat gaan we ook doen. Maar je hebt natuurlijk ook te maken met spelers die contacten buiten het voetbal hebben - net als wijzelf. Daarom is het effectief te hopen dat we bij de volgende tests geen uitbreiding van het aantal gevallen zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws