RSC Anderlecht heeft problemen als ze op voorsprong komen

RSC Anderlecht heeft problemen als ze op voorsprong komen

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 22:42zo 18-10-2020 om 22:42

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 09:45ma 19-10-2020 om 09:45

RSC Anderlecht dat andermaal de zege uit handen geeft in de slotfase tegen Oud-Heverlee Leuven. Welke lessen kunnen we trekken na deze wedstrijd van de mannen van Vincent Kompany? VoetbalPrimeur.be zet ze voor u even op een rijtje.

Defensief ‘redelijk’ stabiel Anderlecht
Vincent Kompany is al lang aan het zoeken naar zijn type-elftal. Ook in de defensie worden er vaak posities gewijzigd. Vandaag bleek echter dat RSC Anderlecht over twee heel degelijke vleugelverdedigers beschikt. Ook het centrale duo liet zich op weinig fouten betrappen, defensief lieten ze zich niet vangen en uit voetballend is er nog wat progressie mogelijk. Dit gecombineerd met de ijzersterke Van Crombrugge en Vincent Kompany kan verder bouwen aan zijn elftal met een gerust hart over zijn verdediging. Wat in het verleden toch een heikel puntje was bleek vandaag toch een betrouwbaar compartiment te zijn. Enkel in de opbouw van achteruit zal Kompany meer verlangen van zijn centrale verdedigers, maar daar kan aan gewerkt worden. De twee tegendoelpunten zullen een smet zijn op de avond van RSC Anderlecht.

  

RSC Andelrecht kan geen voorsprong vasthouden
Het wordt stilaan een fenomeen dit seizoen. RSC Anderlecht was al niet meer aan hun proefstuk toe dit seizoen, tegen Moeskroen kregen ze al het deksel op de neus in de slotminuten. Ook tegen KV Mechelen en KAS Eupen verspeelde Anderlecht kostbare punten in de slotfase van de wedstrijd. RSC Anderlecht heeft nog geen maturiteit genoeg om een wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Het is opvallend dat Anderlecht telkens opnieuw dezelfde fouten maakt. Kansen op een geruststellende voorsprong niet afmaakt, te chaotisch begint te voetballen en er paniek ontstaat in de verdediging van Paars-Wit.

Het verloor al 8 (!) punten in de laatste 10 minuten van een wedstrijd.

OHL (te) afhankelijk van Mercier en Sowah
Oud-Heverlee Leuven die een echte aanwinst is voor de hoogste klasse toonde nog maar eens waarom ze bovenin meedraaien in het klassement. Het voetbalde vrank en vrij en complex loos. De troepen van Marc Brys voeren hun taken perfect uit. Vooral in het offensieve compartiment is OHL zeer sterk, met draaischijf Mercier als exponent. Ze hebben met Sowah ook een aalvlugge killer in hun rangen. Defensief zijn er nog wat werkpunten want ze slikken wel veel tegendoelpunten. Ook de stilstaande fases zijn een lust voor het oog. Elke stilliggende bal is een ander nummertje dat Mercier en zijn ploegmaten opvoeren. Een must om te zien.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws