Het blijft spannend aan de top: Union wint van Lierse K. en sluipt weer dichter

18-10-2020 22:15

Spanning troef in 1B. Union won op het veld van Lierse K. met 0-2 en komt tot op een puntje van leider Seraing.

Seraing won eerder op de avond een spektakelmatch tegen RWDM, Union wist dus wat ze moesten doen om in het spoor van de leider te blijven. Teuma had die boodschap al snel begrepen en zorgde na 19 minuten voor de 0-1 met een verschroeiend schot.

Op het halfuur werd die voorsprong verdubbeld, Vanzeir zorgde voor een veiligere 0-2 voorsprong. De vierde goal al van de jonge spits dit seizoen. Na de rust vielen er geen doelpunten meer en zo wist Union de volle buit te pakken bij Lierse Kempenzonen.

Door de overwinning schuift Union weer wat dichter richting de top van het klassement. De Brusselaars tellen één puntje achterstand op Seraing. Lierse K. staat in de buik van het klassement, op een vijfde plek.