Maertens brengt OHL terug van 2-0 naar 2-2 met heerlijke knal

18-10-2020 20:35 Laatste update: 22:28
63

RSC Anderlecht moest na het verlies tegen Club Brugge terug aanknopen met de drie punten om geen voeling te verliezen met de top van het klassement. Anderlecht startte goed aan de wedstrijd en kwam 2-0 voor. De tweede helft zakte de thuisploeg weg en verloor weer twee kostbare punten. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Anderlecht met dubbele voorsprong de rust in
RSC Anderlecht, met twee nieuwkomers Cullen en Mazga, startte het best aan de wedstrijd en eiste de bal op. Het legde een paar mooie combinaties op de mat, maar die brachten weinig dreiging met zich mee. Nmecha kon Oud-Heverlee Leuven enkel bedreigen met een afstandschot dat rakelings naast ging.

OHL kwam na 25 minuten spelen  beter in de wedstrijd. Het dreigde via Xavier Mercier en Sowah, maar hun pogingen werden telkens afgeblokt in hoekschop. Casper De Norre probeerde het dan maar met een fantastische uithaal op aangeven van Mercier, maar hij zag zijn poging naast gaan. Op het moment dat Anderlecht de controle wat verloor op de wedstrijd kwamen ze op voorsprong. Een mooie aanval over de rechterflank via Percy Tau en Michael Murillo eindigde bij Yari Verschaeren die de bal mooi in het doel trapte.  Nog geen 10 minuten later verdubbelde de thuisploeg de score. Een laterale pass van Mathieu Maertens werd onderschept door Myckhalychenko, die de bal voor doel zette en waar Tau de score kon verdubbelen met zijn schouder. Anderlecht ging rusten met een 2-0 voorsprong.

OHL met vroege aansluitingstreffer
Oud-Heverlee Leuven kwam het best uit de kleedkamer want na zeven minuten in de tweede helft stond de aansluitingstreffer al op het bord. Een vrije trap van Mercier werd ongelukkig verlengd door Tau. De bal viel voor de voeten van Duplus die genadeloos de 2-1 in het doel schoot. RSC Anderlecht verloor de controle over de wedstrijd en Oud-Heverlee rook bloed. Het claimde een penalty na handspel van Nmecha. De thuisploeg herstelde het evenwicht na de inbreng van Petr Zulj. Het kwam zelfs nog dicht bij de 3-1 via een opgelegde kans voor Murillo.

Anderlecht geeft voorsprong weer uit handen
Toen Anderlecht de control had hersteld kwam Oud-Heverlee Leuven op gelijke hoogte na een prachtig doelpunt van Mathieu Maertens. Enkele minuten na de gelijkmaker wees ref Bram Van Driessche naar de stip voor handspel van Alan Tshimanga. De VAR liet Van Driessche komen kijken en die oordeelde dat de strafschop er toch niet kwam. Oud-Heverlee Leuven kwam nog dicht bij de 2-3, Tamari kwam naar binnen en zocht de verste hoek maar zag zijn poging uiteenspatten op de paal.

RSC Anderlecht haalt zo een 2 op 9 en schiet weinig op met een punt in het klassement. Het is al niet meer de eerste keer dat RSCA de voorsprong uit handen geeft in de laatste minuten van de wedstrijd. OHL blijft zich handhaven voorin in het klassement.