Heeft Man City opvolger van Kompany beet? 'Op geen fout te betrappen'

Heeft Man City opvolger van Kompany beet? 'Op geen fout te betrappen'

18-10-2020 21:30
3

Nathan Aké heeft indruk gemaakt op Man City-manager Pep Guardiola. De Nederlander had zaterdag een basisplaats in de Premier League-topper tegen Arsenal (1-0 winst) en lijkt voorlopig te mogen blijven staan.

Guardiola koos voor een systeem met drie verdedigers. Naast Aké stonden Kyle Walker en Rúben Dias, net als de Nederlandse verdediger een nieuwe aankoop. "Nathan en Rúben hebben het uitstekend gedaan, ik heb ze op geen fout kunnen betrappen", zegt de City-manager in Engelse media.

"Vorig seizoen hebben we veel geleden door fouten die we zelf maakten", vervolgt Guardiola. "We kunnen altijd beter, maar ik heb het gevoel dat deze twee jongens echte verdedigers zijn. Ik moet ze helpen om opbouwend sterk te worden en ruimtes te creëren voor de manier waarop wij willen spelen. We krijgen daar nu de tijd voor tijdens de training. We hebben voor deze wedstrijd niet één keer kunnen trainen op opbouwen, daar hebben we nog tijd nodig om te groeien."

Guardiola is te spreken over het duel met Arsenal. "We houden de nul en ik zag de hunkering om te winnen. Dat was indrukwekkend tegen een team dat alles in zich heeft om mee te gaan doen om de titel. Dit is een belangrijke zege voor ons vertrouwen en onze mentaliteit."