Dramatisch: Tottenham en Alderweireld geven 3-0 voorsprong weg tegen West Ham

18-10-2020 19:23 Laatste update: 19:30
3

Tottenham Hotspur heeft tegen West Ham United zeer dure punten verspeeld. De ploeg van José Mourinho stond 3-0 voor, maar gaf de ruime voorsprong in de slotfase uit handen: 3-3. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd ging het mis.

Bij Tottenham waren alle ogen gericht op Gareth Bale, die tegen West Ham na zeven jaar zijn rentree maakte voor de club. Mourinho liet hem niet starten, maar had wel een basisplaats voor Toby Alderweireld.

Tottenham leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan. De eerste kans was meteen raak en werd binnen een minuut verzilverd door Heung-Min Son. Harry Kane maakte er na acht minuten 2-0 van en scoorde na een kwartier nog een keer. West Ham leek verslagen, maar werd door Tottenham in leven gehouden. De ploeg van Mourinho had nog meer kunnen scoren.

In de tweede helft ging vrijwel alles mis voor Tottenham. De rentree van Bale moest de kers op de taart worden, maar kreeg uiteindelijk een zure nasmaak. Fabian Balbuena deed in de 82e minuut iets terug voor West Ham en gaf zijn ploeg met die treffer nog wat hoop, maar toen Davinson Sánchez in eigen doel kopte werd het weer serieus spannend.

Nadat Bale verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien met de 4-2, gebeurde het onmogelijke. Tottenham kon enkel nog maar tegenhouden, maar werd in de allerlaatste minuut op de knieën gedwongen door een afstandsschot van Lanzini, die maar net paste. En dus blijven Mourinho en zijn mannen opnieuw verslagen achter.