'Onuachu wordt de topschutter, Maehle is zijn transfersoap al vergeten'

'Onuachu wordt de topschutter, Maehle is zijn transfersoap al vergeten'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 20:30zo 18-10-2020 om 20:30

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 09:00ma 19-10-2020 om 09:00

KRC Genk heeft Sporting Charleroi verslagen met 2-1. Wat hebben we zoal geleerd uit die partij? VoetbalPrimeur.be zet het even op een rijtje.

Onuachu op weg naar Gouden Stier
Paul Onuachu ontpopt zich dit seizoen tot een echte goalgetter. Vorig seizoen maakte hij maar negen goals, nu zit hij al aan acht. De goals van Onuachu zijn moeilijk te verdedigen. Als de voorzet goed is, kan geen enkele verdediger uit onze competitie veel doen tegen de reus van 2.01m. 

Met Junya Ito en Joakim Maehle op de rechterflank zullen die uitstekende voorzetten blijven komen. Onuachu is dan ook de absolute topfavoriet voor de titel van topschutter in de Jupiler Pro League. Met Raphael Holzhauser en Daan Heymans heeft hij opvallend genoeg twee middenvelders als eerste achtervolgers.

Charleroi bouwt moeizaam
De beste aanvallen van Charleroi hebben maar drie of vier stations. In het begin van dit seizoen werd er bijzonder vaak vanuit de omschakeling gescoord. Als Charleroi rustig moet bouwen, zit er maar weinig verrassing in de ploeg.

Dat kan zeker tegen de kleinere clubs nog voor problemen zorgen. Sporting Charleroi werd her en der al genoemd als zekerheidje voor Play-Off 1, maar dat lijkt voorbarig. Dat het uitgerekend tegen rode lantaarn Moeskroen punten liet liggen was al een teken aan de wand.

Maehle is Olympique Marseille vergeten
Op de laatste transferdag was er nog heel wat commotie rond Genk. Joakim Maehle wilde graag naar Marseille, maar KRC Genk vroeg een te hoge transfersom. Zuur voor de Deen, die duidelijk wel had gerekend op een zomertransfer.

Heel wat fans vroegen zich dan ook af of Maehle zich nog volledig kon inzetten voor KRC Genk. Die vraag is zondag beantwoord. Maehle gedraagt zich als een prof en speelde één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Geen man overboord dus, al kan de transfersoap in de winter opnieuw beginnen.

Thorstvedt zoekt het tempo
Dat er voetbal zit in Kristian Thorstvedt is wel duidelijk, maar de middenvelder valt ook op door zijn lage handelingssnelheid. Tegen Sporting Charleroi verspeelde hij verschillende keren de bal omdat hij maar bleef rondkijken. Aan de aanspeelmogelijkheden lag dat niet, want de flanken lagen helemaal open.

Thorstvedt speelde voorlopig alleen nog maar in de matige Noorse competitie, waar het tempo een pak lager ligt. Het zal even duren eer hij aangepast is aan het Belgische voetbal, maar het is nog niet nodig om hem af te schrijven. Geeft Jess Thorup hem nog een kans tegen KAA Gent?

Van Cleemput past op Mambourg
Na het vertrek van Maxime Busi schakelde Sporting Charleroi razendsnel met de komst van Jules Van Cleemput. De nieuwe rechtsachter toonde bij zijn debuut alvast wat hij in huis heeft: overgave, maar ook een meer dan degelijke techniek én loopvermogen.

Van Cleemput liet zich ook in negatieve zin opmerken met een gele kaart, maar dat was ook de enige smet op zijn wedstrijd. Sporting Charleroi heeft opnieuw voor weinig geld een mooie transfer gedaan. Dat wordt stilaan het handelsmerk van Mehdi Bayat en co.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws