KRC Genk boekt een broodnodige overwinning tegen leider Charleroi

18-10-2020 20:00 Laatste update: 20:12
29

KRC Genk heeft de punten thuis gehouden tegen Sporting Charleroi. Het werd 2-1. Joakim Maehle was de held van de avond met zijn winnende goal.

De eerste helft begon fel, van een studieronde was geen sprake. Fall kreeg de eerste kans voor de bezoekers, maar stuitte op Vukovic. Aan de andere kant was het net voor het halfuur wél raak. Ito pakte uit met de perfecte voorzet voor Onuachu. De Gouden Stier deed zijn reputatie eer aan en liet Penneteau kansloos. 1-0 was meteen ook de ruststand.

Sporting Charleroi was niet van slag en kon meteen na de pauze tegenscoren. KRC Genk maakte het Berahino wel heel makkelijk: de Burundees kopte een corner helemaal vrij binnen. De thuisploeg ging voluit op zoek naar een nieuwe voorsprong en kon rekenen op een uitstekende Maehle. Die kon na een knappe dribbel Penneteau verslaan: 2-1.

Charleroi had het moeilijk om kansen te creëren, maar kreeg tien minuten voor het einde nog wat hoop. Ito kreeg toen zijn tweede gele kaart. Ook tegen tien man vond Charleroi echter geen gelijkmaker meer.