Dramatisch nieuws voor Liverpool en Oranje: Van Dijk moet operatie ondergaan

Dramatisch nieuws voor Liverpool en Oranje: Van Dijk moet operatie ondergaan

18-10-2020 19:03 Laatste update: 19:16
4

Slecht nieuws voor Liverpool en Virgil van Dijk: de verdediger heeft in het duel met stadsgenoot Everton een zware knieblessure opgelopen. Liverpool zal voorlopig geen beroep kunnen doen op Van Dijk. 

Al in de eerste helft ging het mis voor Van Dijk, die getorpedeerd werd door Everton-doelman Jordan Pickford. De centrale verdediger dacht door te kunnen, maar kon uiteindelijk niet anders dan zich laten wisselen.

Inmiddels is duidelijk dat de blessure van Van Dijk ernstig is. Liverpool laat weten dat hij geopereerd moet worden aan zijn knie. De club laat niet weten hoe lang hij uit de roulatie is, maar naar verwachting moeten The Reds het maanden zonder hem doen.

Streep door EK?
Pas na de operatie zal duidelijk worden hoe lang de revalidatie daadwerkelijk in beslag gaat nemen. Door de wedstrijd tegen Ajax van woensdag gaat dus sowieso een streep, maar Van Dijk mist ook enkele belangrijke wedstrijden van het Nederlands elftal.

Oranje komt begin volgende maand weer bij elkaar voor een oefenmatch tegen Spanje en twee UEFA Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Polen. Het EK staat gepland voor juni volgend jaar.