Cercle reageert positief op voorstel van Demir en komt met alternatieve oplossing

Cercle reageert positief op voorstel van Demir en komt met alternatieve oplossing

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 18:14zo 18-10-2020 om 18:14

Vlaams minister Zuhal Demir gaat een nieuw plan indienen voor een stadion langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge nadat een vorig plan werd afgekeurd door de Raad van State. Cercle Brugge reageert alvast positief op het initiatief van Demir.

"Cercle Brugge is positief gestemd met de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir om het stadionarrest van de Raad van State van 6 oktober 2020 te remediëren. De initiële plannen voor het bouwen van een voetbalstadion op de site worden zo aangepast in de hoop toch een voetbalstadion aan de Blankenbergse Steenweg te kunnen bouwen", staat te lezen in een bericht op de website van de Vereniging.

Club Brugge wil graag een gloednieuw stadion bouwen op de site van het Jan Breydelstadion, maar dat kan enkel als ook Cercle een nieuw stadion heeft. Daar wringt momenteel het schoentje. "Cercle Brugge benadrukt echter dat de plannen én de remediëring op vandaag geen enkele rechtszekerheid bieden dat er alsnog een stadion aan de Blankenbergse Steenweg kan worden gebouwd. Cercle herhaalt hierbij dat, zolang de nodige garanties en vergunningen niet worden geleverd, Club Brugge niet kan starten met het bouwen van een stadion op Jan Breydel."

Andere oplossing
Cercle Brugge komt in hetzelfde bericht met een andere oplossing voor het Brugse stadionprobleem. "Een alternatief voor het bouwen van een voetbalstadion langs de Blankenbergse Steenweg blijft voor Cercle het Kanaaleiland. Een rapport van architectenbureau Kobalt adviseert om deze optie verder te onderzoeken. Het Kanaaleiland is onder meer economisch een interessante optie én biedt voor Stad Brugge bovendien multifunctionele mogelijkheden die een meerwaarde kunnen betekenen voor de stad, de Bruggelingen en uiteraard ook Cercle."

"Indien de locaties aan de Blankenbergse Steenweg of het Kanaaleiland op korte termijn niet tot een oplossing leiden, roept Cercle op om de initiële plannen tot een renovatie van het Jan Breydelstadion uit 2014 te herbekijken. Een verbouwing van Jan Breydel conform de modaliteiten van beide Brugse profploegen is hierbij een absolute must. Een compromis tussen de noden en verwachtingen zal hier dus moeten worden gevonden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws