Moeskroen heeft na negen wedstrijden nog niet gewonnen: Eupen pakt volle buit

18-10-2020 17:52
2

KAS Eupen heeft zondagnamiddag een belangrijke overwinning geboekt op het veld van Excelsior Moeskroen. De ploeg van Benat San Jose won met 0-2 dankzij goals van Musona en Heris.

Moeskroen ging op eigen veld op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen. De thuisploeg begon met enkele nieuwkomers in de basisploeg en was gretig in de openingsfase. De Wolf moest ingrijpen op een vrije trap van Badibanga en stond ook pal bij de herneming van Hocko. Eupen kwam halfweg de eerste helft beter in de wedstrijd en kreeg een uitstekende kans toen een schot van Cools plots op de paal belandde.

Beide ploegen gingen rusten met 0-0 na een redelijk aangename eerste helft. Meteen na de koffie kwam Eupen weer opzetten en het was snel raak. Na een knappe combinatie zwierde Ngoy de bal prima voor doel en daar kon Musona in één tijd afronden: 0-1. Moeskroen moest even bekomen van die opdoffer en probeerde daarna de bakens te verzetten, maar dat lukte niet meteen tegen een goed georganiseerd Eupen.

De bezoekers konden loeren op de counter en kregen gaandeweg in de tweede helft kansen om de voorsprong te verdubbelen. Musona kwam alleen voor doel, maar hij liet een enorme kans van dichtbij liggen. Heris kon de wedstrijd uiteindelijk wel in een beslissende plooi leggen. Hij knikte een voorzet van Musona binnen. Alweer geen overwinning dus voor Moeskroen, dat troosteloos onderin het klassement blijft hangen. Eupen komt dankzij deze overwinning in de middenmoot.