Antwerp stijgt naar vijfde plek na winst tegen Zulte Waregem

18-10-2020 15:20
8

Na overwinningen tegen KV Mechelen en KV Kortrijk blijft Antwerp stijgen in de stand. Het leek op weg naar verlies tegen Zulte Waregem, maar zette de scheve situatie nog recht in de tweede helft: 1-3.

De Belgische ploegen hebben dit weekend al voor flink wat entertainment gezorgd en Zulte Waregem en Antwerp hebben die trend ook gewoon voortgezet. Een leuke eerste helft, met twee ploegen die tot flink wat kansen kwamen.

Eén van die eerste kansen was ook meteen raak. Het was Jean-Luc Dompé die een voorzet van Daniel Opare (nota bene ex-Antwerp) voorbij Jean Butez kon plaatsen. Antwerp probeerde daarop nog te profiteren van het mindere verdedigen bij Essevee, maar onder andere Dieumerci Mbokani wist niet te scoren.

Ook in de tweede helft bleef het een bijzonder open partij en leek het enkel maar wachten worden op dat tweede doelpunt. Dat kwam er ook via Faris Haroun, met een gelukje trapte hij via de paal binnen.

Daar bleef het ook niet bij. Het doelpunt van Haroun gaf de Antwerpenaren vleugels, die de rollen al snel konden omkeren. Martin Hongla trapte iets voorbij het uur de bal voorbij Louis Bostyn: Zulte Waregem op achtervolgen aangewezen.

Het tweede doelpunt bleek uiteindelijk de klap teveel te zijn voor Essevee. De thuisploeg kreeg in het slot nog wel enkele goede kansen, maar het was Cristian Benavente dat de wedstrijd helemaal besliste met de 1-3.