Hoop voor Anderlecht: Een slapende reus die terug zal ontwaken

Hoop voor Anderlecht: "Een slapende reus die terug zal ontwaken"

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 13:45zo 18-10-2020 om 13:45

Anderlecht zit in een bijzonder moeilijke periode. Ook dit seizoen speelt het elftal wisselvallig en zijn er ook financiële problemen. Sporteconoom Trudo Dejonghe gelooft echter niet dat Anderlecht zijn status van topclub gaat verliezen. 

"Anderlecht staat voor een gigantisch proces", vertelt Dejonghe wel bij De Zondag. "De club is veel te laat van een familiebedrijf naar een vennootschapsvorm omgeschakeld. Met daarnaast ook het wanbeleid van de jongste jaren. Er is heel veel geld verbrast. Het zal tijd vragen om de situatie recht te trekken."

Toch ziet Dejonghe het niet helemaal misgaan. "Ik geloof in Anderlecht 2.0 met Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt. Vergeet niet dat de Ronde van Vlaanderen virtueel failliet was toen Vandenhaute er de schouders onder zette. Hij kan iets opbouwen en Anderlecht teert nog altijd op een reusachtig rekruteringsveld in de jeugd. Het zal via die verkoop van jonge spelers fondsen moeten genereren."

Dat zal echter nog niet genoeg zijn. "Ook de veelbesproken kapitaalverhoging zou er moeten komen. Dat kan het proces versnellen. Hoe dan ook, het is en blijft een slapende reus, die terug zal ontwaken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws