Leko moet enkele spelers teleurstellen: Dat was de moeilijkste beslissing

Leko moet enkele spelers teleurstellen: "Dat was de moeilijkste beslissing"

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 12:45zo 18-10-2020 om 12:45

Antwerp heeft vorige week zijn spelerslijst ingediend voor de Europa League. Voor Ivan Leko was het een aartsmoeilijke opdracht om die samen te stellen, geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

"Dat waren niet alleen mijn keuzes, dat is in overleg met het bestuur gebeurd", geeft de trainer aan. "Makkelijk was het inderdaad niet, zeker omdat we niet wisten wie er nog zou uitvallen met corona. Seck en Lukaku staan op de lijst, maar testten intussen positief. Het grote probleem was dat we maar 21 namen mochten doorgeven in plaats van 25 (omdat Antwerp geen zelf opgeleide spelers heeft, ted.). Dat is een enorm verschil."

"We konden dus niet anders dan drie à vier spelers teleurstellen. De Pauw niet selecteren was voor mij de moeilijkste beslissing, want hij is een van de nieuwe jongens en speelde toch al heel wat wedstrijden. Maar ook Pius, Louis Verstraete, Mbenza… zijn jongens die op die lijst thuishoren. Ook De Sart wilde ik er absoluut op, hij verdient dat. Maar we moesten ook rekening houden met blessures, en Alexis heeft nu eenmaal nog wat meer tijd nodig om terug te komen."

Antwerp begint donderdag aan zijn Europese campagne met een verplaatsing naar Ludogorets. Dat is de kampioen van Bulgarije. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws