Kums krijgt pandoering bij KAA Gent: Beginnen weer helemaal bij af

Kums krijgt pandoering bij KAA Gent: "Beginnen weer helemaal bij af"

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 12:30zo 18-10-2020 om 12:30

KAA Gent heeft een pak rammel gekregen van Cercle Brugge. Het werd maar liefst 5-2. Sven Kums was na de match uiteraard niet tevreden, maar legde de schuld niet alleen bij de verdediging. 

"We zijn helemaal weer bij af", zucht hij bij Het Nieuwsblad. "Het zijn ook steeds weer dezelfde fouten die terugkomen. Vijf tegendoelpunten, dat is bijna schandalig. En dat is al van in het begin van het seizoen zo."

De verantwoordelijkheid ligt volgens Kums bij alle spelers. "Dat heeft niet alleen te maken met de defensie, het is heel de ploeg die fouten maakt. Het is gewoon teveel, zo kun je geen matchen winnen. Voor rust komen we na die vroege 1-0 snel gelijk en dan ligt er veel ruimte om kansen te creëren. We spelen het niet altijd goed uit. Terwijl elke kleine kans bij hen dan weer raak was aan de overkant."

Kums zat een acuut gebrek aan scherpte. "Als je die tweede goal ziet: de linksachter mag tot in de zestien lopen en dan moeten we een overtreding begaan. Als je mandekking hanteert, moet je toch ook wel wat volgen. Het heeft te maken met doen wat er gevraagd wordt. Anderzijds merk je dat er twijfels in het team sluipen na een tegendoelpunt, die we natuurlijk ook gewoon teveel tegen krijgen. Dat moet er snel uit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws