Ik ben overtuigd dat Anderlecht nog in de top vier kan eindigen

"Ik ben overtuigd dat Anderlecht nog in de top vier kan eindigen"

18-10-2020 12:00 Laatste update: 12:15
37

Anderlecht speelt zondag in eigen huis tegen Oud-Heverlee Leuven. Aimé Anthuenis schrijft zijn ex-ploeg zeker nog niet af. Ondanks het vertrek van Jérémy Doku kan Anderlecht nog in Play-Off 1 eindigen. 

"Het vertrek van Doku, en eerder nog van Saelemaekers en Bornauw, is natuurlijk niet ideaal voor het sportieve plan. Maar het is waarschijnlijk onvermijdbaar als de nieuwe bestuurders een juiste financiële balans willen houden", aldus Anthuenis bij Sudinfo.

Anthuenis denkt toch dat Anderlecht nog gaat terugvechten. "Het voordeel van Anderlecht is dat er altijd nieuwe jongeren kunnen doorbreken. Anderlecht is een soort talentenfabriek. Ik ben overtuigd dat de club nog in de top vier kan eindigen dit seizoen. De spelers die op het terrein staan, denken sowieso niet aan de extrasportieve problemen van de club."

Anthuenis ziet het dus niet zo somber in. "Ze moeten natuurlijk niet over de landstitel praten, zoals in de jaren 2000. Met al hun problemen in gedachten, zou een plaats bij de eerste vier al een uitstekend resultaat zijn", benadrukt hij nog. "Ik denk alvast dat ze tegen OHL de drie punten nemen."