Mignolet strooit met bloemetjes: Standard is beste ploeg die we al partij gaven

Mignolet strooit met bloemetjes: "Standard is beste ploeg die we al partij gaven"

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 11:42zo 18-10-2020 om 11:42

Club Brugge moest zaterdagavond twee punten prijsgeven, omdat Standard Luik op de valreep nog wist gelijk te maken (1-1). Simon Mignolet loofde de thuisploeg vanwege haar sterke prestatie én had meteen een tip in huis voor het scheidsrechterskorps.

Club Brugge kwam zelf niet helemaal uit de verf op Sclessin. "Dat was vanwege de druk van Standard", geeft Mignolet toe bij RTBF. Zelf had de Rode Duivel bij momenten ook last met het uitvoetballen. "Zij hebben het echt goed gedaan. Ze hebben een heel goeie ploeg. Ik denk dat het de beste ploeg is die we dit jaar al partij gaven. Zij zetten uitstekend druk, en toch zaten wij vrij goed in de match. Bovendien hadden we voor de ontmoeting getekend voor 1-1."

Geen ontevredenheid dus bij Mignolet, al vond de doelman de tweede gefloten strafschop een vergissing van scheidsrechter Nicolas Laforge. "Ik begrijp niet waarom je de dingen zo moeilijk maakt", zucht hij. "Er is een VAR, laat hem de beslissingen nemen. Als hij strafschop zegt, zal niemand iets aanmerken. Maar als je altijd alleen de beslissing wil nemen, met de eerdere gebeurtenissen uit de match, is het moeilijk om een goede match af te werken. Als je arbiter bent, lijkt het mij gemakkelijker werken mét de VAR en met je assistent, die je kunnen helpen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws