Zlatan: Dan zou ik helemaal niet te stoppen zijn, maar dat ben ik nu ook niet

Zlatan: "Dan zou ik helemaal niet te stoppen zijn, maar dat ben ik nu ook niet"

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 10:19zo 18-10-2020 om 10:19

Zlatan Ibrahimovic is totaal niet verrast door zijn optreden in de Derby della Madonnina. Met twee doelpunten leidde de 39-jarige Zweed AC Milan naar een 1-2 zege bij Internazionale.

"Ik ben niet onder de indruk, ik ken mezelf en weet waar ik toe in staat ben", vertelt Ibrahimovic aan Sky Sport Italia. "Als ik de conditie had van iemand van twintig of dertig jaar zou ik voor niemand te stoppen zijn. Maar goed, dat kunnen ze nu ook niet."

Ibrahimovic keerde begin 2020 terug naar Europa na een avontuur bij LA Galaxy. "Nadat ik een zware blessure had opgelopen, besloot ik in de Verenigde Staten opnieuw te beginnen. Ik voelde mij niet klaar voor Manchester United. Ik zei tegen José Mourinho: 'Met alle respect, bel mij maar niet. Ik wil je niet teleurstellen, want dit is niet de Ibra van voor mijn blessure."

In Los Angeles richtte de spits zich op. "Mino Raiola vertelde mij dat het te makkelijk was om zo te stoppen en dat ik iedereen moest laten zien dat ik het ook in Europa nog kon. AC Milan had mij het meeste nodig, dus kwam ik. In het begin was Europees voetbal het doel. Nu denk ik dat de Scudetto een mogelijkheid is. Maar er is nog een lange weg te gaan."

Hoewel Ibrahimovic pas net hersteld is van het coronavirus, twijfelde hij er geen moment aan dat hij de kraker tegen Inter zou halen. "Niemand kon me stoppen. AC Milan had vier jaar niet gewonnen van Internazionale, ik zat twee weken thuis. Ik had een enorme honger."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws