Clement zucht bij strafschoppen: Ik kan het niet uitleggen aan mijn spelers

Clement zucht bij strafschoppen: "Ik kan het niet uitleggen aan mijn spelers"

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 09:00zo 18-10-2020 om 09:00

Lang leek Club Brugge op weg naar een overwinning in de topper bij Standard Luik, maar in extremis veroverde de thuisploeg toch nog een punt: 1-1. Tot twee keer toe kregen de Rouches een strafschop, waarvan ze er dus eentje benutten. Philippe Clement stelt zich vragen bij beide beslissingen.

"Ik hoop dat er een goeie verklaring is waarom we twee keer een penalty tegenkrijgen", tekende Het Nieuwsblad uit zijn mond op na afloop van het duel. "Ik hoop dat iemand hier in de zaal me kan helpen, want ik kan het niet uitleggen aan mijn spelers. Straks moet ik 2,5 uur met hen op de bus zitten richting Brugge. Als deze fasen vijf of tien jaar geleden waren gebeurd, kon ik het begrijpen. Toen was er nog geen VAR. Maar nu?", briest Clement.

"Bij de eerste fase is de bal weg en zoekt Zinho zelf contact met het been van Mechele", gaat Clement wat dieper in op de strafschoppen. "De tweede fase is nog moeilijker te begrijpen. Als een bal eerst op het lichaam komt, kan er toch nooit sprake zijn van hands? Dat staat in de regels en wordt ons voor het begin van elk seizoen uitgelegd door het scheidsrechterscomité. Ik begrijp er niets van."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat vond jij van de strafschoppen in Standard-Club Brugge?

(355 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws