Barcelona verliest bij Getafe, strafschop helpt Getafe

17-10-2020 23:12

FC Barcelona heeft voor het eerst verloren dit Primera División-seizoen. Op bezoek bij Getafe gingen de mannen van trainer Ronald Koeman met 1-0 onderuit. Jaime Mata benutte een strafschop na een lichte overtreding van Frenkie de Jong.

Barcelona had het erg lastig met het fysieke spel van de tegenstander. Het spel golfde in de openingsfase heen en weer, al had Barcelona meer balbezit. Gevaarlijk werden de gasten echter nauwelijks. De eerste échte kans was ook meteen een hele grote: Antoine Griezmann dook op voor Getafe-keeper David Soria, maar mikte vrij voor het doel over.

Het spel leek in de eerste helft meer stil te liggen dan dat er daadwerkelijk gevoetbald werd. Scheidsrechter Cesar Soto Grado moest meerdere keren naar zijn borstzak grijpen en deelde vier gele kaarten uit.

Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft ging De Jong in zijn eigen strafschopgebied in de fout. De Nederlander tikte Getafe-speler Djené aan en die ging gewillig naar de grond. De bal ging op de stip en spits Mata wist wel raad met dit buitenkansje: hij schoof de 1-0 achter Barcelona-keeper Neto.

Koeman liet zijn ploeg in de tweede helft aanvallender spelen, bracht Martin Braithwaite, Francisco Trincão, Philippe Coutinho en Ansu Fati binnen de lijnen, maar het hielp de uitploeg niet. Cucho Hernández ontsnapte tien minuten voor tijd aan de buitenspelval en probeerde het vanuit een moeilijke hoek. Hij zag hoe Neto de bal tegen de lat tikte.

Barcelona was diep in de blessuretijd nog dichtbij de gelijkmaker, maar zag hoe Djené de bal op de lat van zijn eigen doel kopte.