Kwakkelend Man U richt zich op: Fernandes neemt revanche na zeldzame penaltymisser

17-10-2020 23:03

Manchester United heeft de frustraties van de 1-6 tegen Tottenham Hotspur van zich af gespeeld tegen Newcastle United. United sleepte laat in de tweede helft de overwinning binnen: penaltyspecialist Bruno Fernandes viel op met een misser vanaf de stip, maar revancheerde zich met de winnende goal.

Na de 1-6 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur was de druk flink opgevoerd op Old Trafford. De start van The Mancunians op St. James' Park kon echter niet rampzaliger verlopen: al in minuut twee werd David De Gea gepasseerd door teamgenoot Luke Shaw. Manchester United toonde desondanks veerkracht en kwam snel op 1-1: uitgerekend de fel bekritiseerde Harry Maguire passeerde Karl Darlow met een fraaie kopbal.

Beide teams kregen in de loop van de wedstrijd prima kansen, maar keepers De Gea en Darlow onderscheidden zich met fraaie saves. In de tweede helft werd een overtreding van Jamal Lewis op Marcus Rashford waargenomen en leek de 1-2 een feit: Fernandes stuitte echter – zeer tegen zijn gewoonte in – op Darlow.

De gasten uit Manchester bleven echter op jacht naar de winnende goal en kregen na de invalbeurt van Van de Beek loon naar werken. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd sloegen The Red Devils tot twee keer toe in de counter: Fernandes wees zijn ploeg de weg en tekende voor 1-2, Aaron Wan-Bissaka gooide het duel definitief op slot en Rashford maakte er zelfs 1-4 van. Manchester United komt op zes punten uit vier wedstrijden en neemt afstand van de onderste plekken.