Lestienne komt in rijtje met Witsel, Vardy en Rooney, Gavory in een van 38

Lestienne komt in rijtje met Witsel, Vardy en Rooney, Gavory in een van 38

18-10-2020 10:55 Laatste update: 19-10-2020 10:35
3

Standard en Club Brugge deelden zaterdag de punten (1-1). In de extra tijd zette Nicolas Gavory een strafschop om. Eerder in het duel miste Maxime Lestienne. Lestienne hoeft zich evenwel niet te schamen. In het verleden redde Mignolet al regelmatig een strafschop.

In het seizoen 2006 – 2007 maakte Mignolet bij STVV zijn debuut bij STVV als prof. Het duurde evenwel tot het seizoen 31 juli 2009 alvorens de doelman zijn eerste strafschop stopte. Niemand minder dan Axel Witsel had voor Standard de eer om niet langs Mignolet te geraken.

Slechts drie keer in België
De strafschop van Lestienne was de veertiende penalty die niet langs Mignolet geraakte. Opvallend, het was pas de derde strafschop die Mignolet keerde in de Jupiler Pro League. Naast Witsel en Lestienne geraakte ook Cyriel Dessers niet langs de tweede doelman van de Rode Duivels. Eind augustus miste Dessers namen KRC Genk.

In de Champions Leauge stopte Mignolet één strafschop. Dat was namens Liverpool in de kwalificaties voor het kampioenenbal tegen TSG 1899 Hoffenheim. Andrej Kramaric raakte niet langs onze landgenoot.

In dienst van Liverpool stopte Mignolet acht strafschoppen. Voor Sunderland keerde Mignolet er drie. Namen die misten tegen Mignolet waren naast de eerder genoemde spelers: Tomas Rosicky,, Luis Suarez, Demba Ba, Jonathan Walters, Wayne Rooney, Jonathan Walters, Glenn Murray, Theo Walcott, Diego Costa en Jamie Vardy.

38 keer geklopt
Nog dit, in zijn loopbaan moest Mignolet ook 38 keer de bal uit zijn net vissen na een strafschop. Nicolas Gavory was zaterdag de laatste speler die Mignolet deed draaien.