Guardiola verslaat goede vriend Arteta: Manchester City bezweert voorlopig crisis

17-10-2020 20:26

Manchester City heeft een sluimerende crisis voorlopig de kop in gedrukt. De nummer 2 van het vorige seizoen knoeide voor de interlandbreak tegen Leicester City en Leeds United, maar rechtte de rug tegen Arsenal: Raheem Sterling bezorgde zijn ploeg een krappe, maar probleemloze zege.

Pep Guardiola had zich in de halve finales van het vorige FA Cup-seizoen laten verrassen door zijn collega en goede vriend Mikel Arteta. Manchester City, zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne, ging ditmaal echter een stuk voortvarender van start. Riyad Mahrez schoot kort na de aftrap naast van afstand, Sergio Agüero kopte over, Sterling had wél succes: nadat Phil Foden op Bernd Leno was gestuit, zorgde de vleugelaanvaller in de rebound voor 1-0.

Arsenal moest de verdedigende stellingen verlaten en de wedstrijd werd een stuk leuker. Bukayo Saka rook aan de gelijkmaker, maar stuitte op doelman Ederson. Aan de andere kant voorkwam Leno de 2-0 van Foden.

Arsenal kon die lijn echter niet doortrekken in de tweede helft. Manchester City kwam niet tot uitgespeelde kansen, maar controleerde de wedstrijd en kwam nauwelijks in de problemen. David Luiz leek de thuisploeg zelfs een handje te helpen, maar de Braziliaan ontsnapte aan een eigen goal. Arsenal probeerde het in de extra tijd met opportunistisch voetbal, maar de lange nieuweling Rúben Dias sleepte zijn ploeg door de laatste minuten heen.