Lukaku kan Inter niet aan zege helpen in derby tegen AC Milan

17-10-2020 20:00 Laatste update: 20:03
6

AC Milan heeft de Derby della Madonnina tegen Internazionale winnend afgesloten. Zlatan Ibrahimovic was de grote man aan I Rossoneri-zijde, hij had na ongeveer een kwartier spelen al twee treffers gemaakt. Inter kwam niet verder dan een treffer van Romelu Lukaku.

De derby, met Alexis Saelemaekers en Lukaku aan de aftrap, was vanaf minuut één boeiend. Ibrahimovic zette de uitploeg na dertien minuten spelen op voorsprong. De Zweed werd onderuit gehaald in het strafschopgebied door Aleksandar Kolarov en de bal ging op de stip. Ibrahimovic ging zelf achter de bal staan, zag dat Inter-keeper Handanovic zijn poging kon keren, maar de rebound ging er alsnog in: 0-1.

Drie minuten later schoot Ibrahimovic de tweede treffer voor Milan al achter Handanovic. De spits schoot gecontroleerd raak na een prima voorzet van Rafael Leão. De spelers van beide ploegen gingen er fel in en scheidsrechter Maurizio Mariani had de nodige kaarten nodig om de wedstrijd onder controle te houden.

Na ongeveer dertig minuten spelen bracht Lukaku Inter weer helemaal terug in de wedstrijd. De Rode Duivel tikte een voorzet van Kolarov binnen bij de tweede paal.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Inter dacht een kwartier voor tijd de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Lukaku ging zeer gewillig naar de grond in duel met Milan-keeper Gianluigi Donnarumma, die hem niet eens raakte. Mariani wees naar de stip, maar werd er door de VAR op gewezen dat het geen strafschop was.

Het bleef bij 1-2 in Milaan, waardoor Milan nog steeds ongeslagen is in de Serie A. De ploeg van trainer Stefano Pioli heeft de volle buit na vier wedstrijden: twaalf punten. Inter blijft vooralsnog steken op zeven punten uit vier wedstrijden.