Gigantische klap Liverpool: 'Van Dijk heeft kruisbandblessure opgelopen'

Gigantische klap Liverpool: 'Van Dijk heeft kruisbandblessure opgelopen'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 20:44za 17-10-2020 om 20:44

BeIN Sports heeft verontrustend nieuws over Virgil van Dijk. De verdediger van Liverpool FC viel zaterdagmiddag geblesseerd uit tijdens Everton-Liverpool en heeft volgens het medium een kruisbandblessure opgelopen.

De centrale verdediger moest zich tegen Everton al vroeg in de wedstrijd laten vervangen, na een wilde charge van Everton-doelman Jordan Pickford. Van Dijk probeerde het nog, maar kon de wedstrijd niet voortzetten. Het is nog wachten op bevestiging van de club, maar volgens Premier League-zendgemachtigde BeIN Sports is de blessure ernstig.

Van Dijk zag tegen Everton een indrukwekkende Premier League-serie ten einde komen: de geboren Bredanaar moest voor het eerst sinds 22 september 2018 minuten missen in competitieverband. Als Van Dijk inderdaad een kruisbandblessure heeft opgelopen, is het nog maar de vraag of Van Dijk het EK gaat halen.  

Mogelijk wacht Van Dijk nu eenzelfde race tegen de klok als Memphis Depay. Die scheurde in december 2019 zijn kruisband af en deed er alles aan om op tijd fit te zijn voor het EK in juni 2020. Dat ging echter niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. Van Dijk heeft nu 13 juni 2021 als peildatum. Dan opent Oranje in Amsterdam tegen Oekraïne.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws