KV Kortrijk maakt comeback tegen KV Mechelen na rode kaart Kaboré

17-10-2020 20:22
4

KV Kortrijk is erin geslaagd de drie punten te pakken op bezoek bij KV Mechelen. Het kwam op een 1-0 achterstand tegen Malinwa, maar boog die na een rode kaart voor Issa Kaboré nog om in een 1-2 overwinning.

We leken aanvankelijk een bijzonder leuke partij te gaan krijgen, met twee ploegen die in het begin ook meteen kansen wisten te creëren. Een pittige openingsfase, maar geen doelpunten Achter De Kazerne.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg KV Kortrijk wat meer greep op de partij, maar was het vooral KV Mechelen dat het voortouw nam. De Kerels zochten via een counter naar de goal. Een doelpunt in de eerste helft kregen we echter niet te zien.

Ook na de pauze waren de kansen vooral voor KV Mechelen. In deze helft het eerste doelpunt ook. Bij zijn debuut kon Siemen Voet in minuut 53 de openingstreffer scoren. Toch werd het nog moeilijk voor Malinwa na een rode kaart voor Issa Kaboré.

KV Kortrijk profiteerde ook van die man meer en wist twintig minuten voor tijd ook de scoren. Het was Michiel Jonckheere die voor de gelijkmaker zorgde. Het bleek zelfs een heuse comeback, want niet veel later maakte Yevhen Makarenko er zelfs 1-2 van.