De Decker ziet defensie Gent teleurstellen: 'Moeten nog harder werken'

De Decker ziet defensie Gent teleurstellen: 'Moeten nog harder werken'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 19:15za 17-10-2020 om 19:15

Na de interlandbreak heeft KAA Gent een serieuze klap gekregen. Op bezoek bij Cercle Brugge ging het met 5-2 onderuit. Bijzonder teleurstellend ook voor coach Wim De Decker.

"Waar te beginnen? Deze nederlaag is enorm zuur", klonk het teleurgesteld op de officiële kanalen van KAA Gent. "De vermijdbare tegendoelpunten sprongen erbovenuit. We misten agressiviteit in onze duels en lieten de tegenstander te gemakkelijk dreigen. Nochtans creëerden we kansen, maar die gingen er niet in. Dat stoort me niet direct, want die doelpunten volgen. Wat me wel stoorde zijn die tegendoelpunten", geeft hij aan.

De Decker beseft dus ook dat het verdedigend een pak beter kan. "Het is niet telkens door de kwaliteit van de tegenstander. Soms geven we ze in cadeauverpakking weg. We werken al weken op het defensieve aspect. Het is duidelijk dat dat nog harder moet", aldus de coach van KAA Gent.

"Het is zaak om het juiste evenwicht te vinden nu. Tegen sommige basisprincipes van het verdedigen wordt gezondigd. Je hebt twee kanten aan verdedigen: het intrinsieke en het mentale. Het mentale neemt nu de bovenhand. Ik weet dat we op de goede weg zijn, maar dat heeft nu een flinke knauw gekregen. Keihard werken, dat is wat we nu kunnen doen", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws