Anderlecht-voorzitter: 'Ik kijk niet naar Club Brugge, Ajax is ons model'

Anderlecht-voorzitter: 'Ik kijk niet naar Club Brugge, Ajax is ons model'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 16:30zo 18-10-2020 om 16:30

Laatste update: zondag 18 oktober 2020 om 16:30zo 18-10-2020 om 16:30

Bij RSC Anderlecht loopt het al jaren niet al te best. De Brusselaars zagen aartsrivaal Club Brugge de club helemaal inhalen. Toch wil het nieuwe bestuur van paars-wit zich niet gaan baseren op de leiding van de landskampioen, Club Brugge.

Dat vertelt voorzitter Wouter Vandenhaute bij Het Nieuwsblad. "Brugge is de laatste tien jaar blijven moderniseren zonder zijn herkenbaarheid te verliezen. Een beetje zoals wij bij Woestijnvis het programma Man Bijt Hond 15 jaar lang elk seizoen opfristen en de kijkers dat amper merkten. Chapeau, maar eerlijk: ik kijk niet naar Club Brugge", klinkt het.

Bij Anderlecht heeft men een ander voorbeeld. "Ajax", bevestigt Vandenhaute. "Dat is ons model. Club uit de hoofdstad, club die doet dromen, traditie van mooi voetbal en zelfopgeleide spelers", vertelt de voorzitter van Anderlecht.

Al beseft Vandenhaute dat het niet makkelijk zal worden om dat niveau te bereiken. "Om op hun niveau te komen hebben we op termijn een nieuw stadion nodig, maar dat is de eerste vijf à tien jaar niet onze grootste zorg. Laat ons eerst maken dat we inhoudelijk de beste jeugdopleiding behouden", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws