Leipzig wint duel om plek 1, Haaland helpt Meunier en Witsel aan winst

Leipzig wint duel om plek 1, Haaland helpt Meunier en Witsel aan winst

17-10-2020 17:26 Laatste update: 17:35

FC Augsburg en RB Leipzig waren aan het begin van de voetbalzaterdag de nummers 2 en 1 van de Bundesliga en streden in een rechtstreeks duel om de koppositie. Die Roten Bullen wonnen de confrontatie. Axel Witsel en Thomas Meunier wonnen hun duel ook met behulp van invaller Erling Haaland.

FC Augsburg-RB Leipzig 0-2
Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar vlak voor rust waren het twee Spanjaarden die de ban braken voor Leipzig. Dani Olmo gaf vanaf rechts voor, Angeliño kopte bij de tweede paal raak: 0-1. Dayot Upamecano leek het duel definitief te beslissen, maar zijn inzet werd door Mads Pedersen van de lijn gehaald.

Later in de tweede helft werd Leipzig alsnog in veilige haven geloodst, door een wereldgoal van Yussuf Poulsen. De Deen verraste doelman Rafal Gikiewicz met een harde volley en legde de 0-2 eindstand vast. Leipzig komt op tien punten en is de komende uren koploper: Eintracht Frankfurt kan zondag nog op gelijke hoogte komen als het wint bij 1. FC Köln.

Hoffenheim-Borussia Dortmund 0-1
Hoffenheim gaf Bayern München eind september een flink pak slaag, maar heeft die sensationele 4-1 geen vervolg kunnen geven: voor de interlandbreak was Eintracht Frankfurt te sterk, zaterdagmiddag won Borussia Dortmund in de Rhein-Neckar-Arena. Erling Braut Haaland begon op de bank, maar moest in de tweede helft alsnog aan de bak en bewees vrijwel direct zijn waarde. De Noor ontsnapte een kwartier voor tijd aan de buitenspelval en legde de bal breed op Marco Reus: die maakte de beslissende 0-1. Axel Witsel speelde een volledige partij, Meunier begon in de basis, maar werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Overige uitslagen
1. FSV Mainz 05-Bayer Leverkusen 0-1
Hertha BSC-VfB Stuttgart 0-2
SC Freiburg-Werder Bremen 1-1