'Het werd zelfs erger bij KRC Genk na ontslag van Mazzu en komst Wolf'

'Het werd zelfs erger bij KRC Genk na ontslag van Mazzu en komst Wolf'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 20:30zo 18-10-2020 om 20:30

KRC Genk kende afgelopen seizoen een bijzonder moeilijk jaar en slaagde er niet in om Europees voetbal te halen. Dat maakte ook Dieumerci Ndongala mee, die amper speelde onder zowel Felice Mazzu als Hannes Wolf.

Ndongala wist afgelopen seizoen amper te overtuigen en kwam dan ook amper uit voor Genk. Zeker niet onder Hannes Wolf, die hem al snel naar de kant schoof. Dat Genk ervoor koos om Felice Mazzu snel te ontslaan, is volgens Ndongala nog altijd een slechte keuze geweest.

"Ik blijf ervan overtuigd dat Genk niet verkeerd was om voor hem (Mazzu, red.) te kiezen. Maar de club verloor na de titel veel spelers en het kost tijd om alles weer op te bouwen", geeft Ndongala aan in La Dernière Heure.

"De directie had geduldiger moeten zijn. We hebben gezien dat het bij zijn opvolger, Hannes Wolf, niet beter was. Het werd zelfs erger", vertelt Ndongala. Inmiddels heeft Genk opnieuw een nieuwe coach gevonden in de vorm van Jess Thorup.

Wolf was 22 partijen trainer van KRC Genk won er daar acht van, speelde vier keer gelijk en verloor tien partijen. In 21 partijen haalde Felice Mazzu vrijwel exact dezelfde cijfers; hij won acht keer, speelde vier keer gelijk en verloor negen partijen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws