Vandenhaute blijft ambitieus: 'Anderlecht keert natuurlijk terug'

Vandenhaute blijft ambitieus: 'Anderlecht keert natuurlijk terug'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 15:14zo 18-10-2020 om 15:14

Bij RSC Anderlecht begon men bijzonder ambitieus aan het seizoen, maar kon men toch niet helemaal overtuigen. Ondanks een vrij makkelijke start staan de Brusselaars bij de start van speeldag negen amper op de zevende plek. Voorzitter Wouter Vandenhaute gelooft dat het nog beter kan.

"Ja, we begonnen met 13 op 24, maar ons doel is nog altijd Play-Off 1", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "We zijn misschien geen favoriet voor de top vier, maar het blijft realistisch", aldus de voorzitter van Anderlecht.

Tegen Club Brugge verloor Anderlecht nog met pijnlijke 3-0 cijfers. "Ik had daar snel vrede mee. Op het slechtst mogelijke moment botsten we op een zeer sterk Brugge. Wij hadden het ene coronageval na het andere, Trebel viel uit, Rennes klopte aan voor Doku,...Het verschil met Club Brugge was groot, maar niet zo groot als die match deed uitschijnen", vertelt Vandenhaute.

Het oude Anderlecht
Hij twijfelt er alvast niet aan dat Anderlecht terug zal keren. "Natuurlijk. Als ik niet overtuigd was dat Anderlecht opnieuw zijn historische plaats in het voetbal kan innemen, zat ik nu niet met jullie te praten", geeft hij aan.

"Alleen plak ik er geen termijn op. Ik weet dat er een open brief was die sprak over de titel in 2022, maar dat is niet te voorspellen. Anderlecht moet zo snel mogelijk terugkeren met een goeie financiële basis", besluit Vandenhaute.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Club Brugge neemt het op tegen SS Lazio! Wat wordt de uitslag volgens jou? #ClubBrugge #sslazio #LazioRoma #UCL #ChampionsLeague #Vanaken

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws