Cercle Brugge vergroot zorgen van KAA Gent en scoort 5(!) keer

17-10-2020 18:02
33

Cercle Brugge blijft maar overtuigen in de Belgische competitie. Nu werd ook KAA Gent slachtoffer van de Bruggelingen. Het verloor met 5-2 van Cercle Brugge.

Bij KAA Gent kon men geen beroep doen om Michel Ngadeu, die er niet bij was door een positieve coronatest. Dat leek ook zijn gevolgen te hebben, want na amper drie minuten voetballen kwam Cercle Brugge al op voorsprong tegen KAA Gent. Kanouté kon vanop afstand Sinan Bolat verschalken.

KAA Gent werd aan het begin van de wedstrijd volledig van het kastje naar de muur gespeeld en kon al op een dubbele achterstand staan na nog geen vijftien minuten voetballen. Cercle Brugge wist echter niet maximaal te profiteren uit het hevige overwicht. Integendeel, het was Gent dat via debutant Hanche-Olsen de gelijkmaker scoorde.

Het bracht flink wat spanning in de partij, die uiterst leuk was om naar te kijken. Zowel Gent als Cercle Brugge gaven de volle honderd procent en gingen voor de winst. Cercle werd daar ook voor beloond na een penaltyfout van Igor Plastun. Dino Hotic maakte er voor rust nog 2-1 van.

De tweede helft begon met meer druk naar voren van KAA Gent, maar de eerste Cercle-aanval in de tweede helft was ook meteen raak. Na een twijfelachtige tussenkomst van Bolat maakte Ugbo er 3-1 van.

KAA Gent kwam er niet aan te pas, de kansen waren voor Cercle. Een half uur voor tijd kreeg het toch nog een reddingslijn met een strafschop. Die werd ook benut door Roman Yaremchuk. Cercle Brugge kreeg er de daver in het lijf van en probeerde koste wat kost die voorsprong op het scorebord te houden.

Dat deed het ook, want twaalf minuten voor tijd zorgde Ugbo dagn toch voor die overwinning. In de 78ste minuut scoorde hij de 4-2, Marcellin maakte de vernedering van KAA Gent nog wat groter met de 5-2 acht minuten voor tijd.