Mertens en Osimhen blinken uit bij Napoli en halen stevig uit tegen Atalanta

17-10-2020 16:56 Laatste update: 17:04

SSC Napoli heeft in de Italiaanse Serie A uitgehaald tegen Atalanta Bergamo. De ploeg van Dries Mertens en Victor Osimhen liet geen spaan heel van La Dea: 4-1.

Na de eerste helft was al duidelijk dat er voor Atalanta niets te halen viel in San Paolo. Op dat moment stond het al 4-0 voor Napoli en trainer Gennaro Gattuso zag tot zijn tevredenheid hoe Hirving Lozano, die de geblesseerde Lorenzo Insigne verving, twee doelpunten maakte. De Mexicaan tikte de eerste van dichtbij binnen en maakte de tweede uit na een assist van Mertens.

Matteo Politano en Victor Osimhen kwamen voor rust ook nog op het scorebord en daarmee was de wedstrijd al vroeg gespeeld. In het tweede bedrijf hoefde Napoli niet meer en was het aan Atalanta om er op de 113e verjaardag van de club nog wat van te maken. Alleen invaller Sam Lammers deed dat: hij bleef rustig toen hij oog in oog met de keeper van I Partenopei werd gezet.

Napoli meldt zich met de drie extra punten op de derde plek in de Serie A. Atalanta lijdt voor het eerst puntenverlies en moet gaan kijken of AC Milan, het enige team dat tot dusver alle wedstrijden won in Italië, de stadsderby tegen Internazionale in een zege weet om te zetten.