Waasland-Beveren reageert na coronazorgen: 'De resultaten zijn hard'

Waasland-Beveren reageert na coronazorgen: 'De resultaten zijn hard'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 17:00za 17-10-2020 om 17:00

Bij Waasland-Beveren wordt er de komende dagen niet gevoetbald. De ploeg heeft er na een positieve coronatest bij dertien spelers voor gekozen om de partij tegen KV Oostende te laten uitstellen. Op de officiële kanalen kwam het ook met een reactie.

'Het coronavirus teistert de hele samenleving, maar slaat ook keihard toe bij Waasland-Beveren. De resultaten van de testronde van gisteren zijn binnen en zijn hard: zestien besmettingen bij Waasland-Beveren', geeft de club mee. 'Naast dertien A-kernspelers, zijn er ook nog drie andere positieve gevallen vastgesteld op de club. Die mensen zijn ook meteen in quarantaine gegaan, opnieuw verkeren zij in goede gezondheid', aldus Waasland-Beveren.

De club is dan ook duidelijk, er wordt niet gevoetbald. 'De wedstrijd van maandagavond tegen KV Oostende is uitgesteld. Geel-blauw diende een aanvraag in bij kalendermanager Nils Van Brantegem, zoals het protocol ook voorschrijft nadat een club meer dan zeven positieve gevallen heeft bij de A-kern. Die aanvraag werd goedgekeurd, een volgende datum is nog niet bekend.'

Daardoor zal er even niet gevoetbald worden bij de club. 'De groepstrainingen met social distancing van vandaag en morgen werden eveneens van de planning geschrapt. De Freethiel blijft tot nader order gesloten, medewerkers werken van thuis uit. Om de privacy van de spelers, medewerkers en hun omgeving te garanderen, zal de identiteit niet worden gecommuniceerd. We wensen hen allemaal een spoedig herstel toe. We werken samen met de voetbalbond, Pro League en de lokale autoriteiten om de verspreiding tegen te houden', besluit Waasland-Beveren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws