Rangers doet aanval op troon Celtic, zege zonder Hagi en Roofe

Rangers doet aanval op troon Celtic, zege zonder Hagi en Roofe

17-10-2020 15:59
4

Eén verrassing in Spanje en één in Schotland op zaterdag. Rangers won immers de Old Firm terwijl Europa League-winnaar Sevilla in Spanje onderuit ging. 

Celtic-Rangers 0-2
De eerste Old Firm van het seizoen is verrassend genoeg een prooi geworden voor Rangers FC: de ploeg van Steven Gerrard won in het hol van de leeuw met 0-2 van Celtic. Connor Goldson kopte voor rust raak, frommelde in de tweede helft  de 0-2 binnen en kroonde zich tot de held van The Gers. Bij Rangers bleef Ianis Hagi op de bank. Kemar Roofe zat niet in de selectie. 

Rangers blijft met 29 punten uit elf wedstrijden aan kop staan: Celtic staat vier punten achter, maar heeft nog één wedstrijd tegoed. Donderdag neemt Rangers het in de Europa League op tegen Standard. 

Granada - Sevilla 1-0
Vlak voor rust bracht Joan Jordán Sevilla al in een lastig parket. Hij pakte binnen een minuut twee domme gele kaarten en daardoor moesten Los Nervionenses in de tweede helft tegen een overtal opboksen. Dat bleek ook met de ingevallen Luuk de Jong in de ploeg te lastig. In de slotfase besliste Yangel Herrera de wedstrijd namens Granada.