Anderlecht met de rug tegen de muur: “Club Brugge wil ons in de hoek duwen”

Anderlecht met de rug tegen de muur: “Club Brugge wil ons in de hoek duwen”

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 14:27za 17-10-2020 om 14:27

RSC Anderlecht ging in debat met Club Brugge om financiële solidariteit vanwege corona. Vincent Mannaert ging daar niet mee akkoord. Wouter Vandenhaute geeft tegenover Sporza meer uitleg.

“Achteraf gezien hadden we het eigenlijk nog agressiever moeten formuleren", begint Vandenhaute. "We hadden niet over solidariteit moeten praten maar vlakaf moeten zeggen dat we onze kansen niet hebben kunnen verdedigen. We konden niet Europa in en hadden moeten eisen dat we daarvoor gecompenseerd werden."

"Ondertussen zijn we al een tijd verder en heb ik die boodschap op die manier al aan Club Brugge overgebracht”, gaat Vandenhaute verder. “Toch hoor ik dat daar nog altijd kritische kanttekeningen bij geplaatst worden. Dan is het gewoon onwil. Op dat moment wil men ons in die hoek duwen."

"The winner takes it all, dus wij zullen zorgen dat wij weer de winnaar worden. De rivaliteit tussen Anderlecht en Brugge is de voorbije 70 jaar zwaar in het voordeel van Anderlecht geweest en ik zie geen enkele reden waarom dat de komende 70 jaar andersom zou zijn.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws