Standard niet even flitsend: “Wat we nog een beetje missen is de grinta”

Standard niet even flitsend: “Wat we nog een beetje missen is de grinta”

17-10-2020 13:28

Standard Luik staat op een derde plek in de Jupiler Pro League. Yves Leterme is supporter van de Rouches en laat zich tegenover Sporza uit over de huidige situatie.

Preud’homme stopte als hoofdtrainer bij Standard Luik. "Ik heb even contact gehad met Michel over zijn keuze. Ik begrijp hem. Hij is zodanig hardnekkig bezig met alles wat hij doet dat het als trainer niet meer vol te houden was, fysiek en mentaal."

Philippe Montanier nam het stokje over van Preud’homme. "Ik had Montanier al wat gevolgd bij Lens. Hij heeft een heel goede reputatie in Frankrijk, dus zag ik het onmiddellijk zitten. Hij heeft gezond verstand, is bescheiden en staat met de voetjes op de grond."

"Montanier brengt stabiliteit en heeft veel aandacht voor de jeugd, zoals Raskin, Vanheusden, Balikwisha, ...”, gaat Leterme verder. “Hij kiest ook voor de opbouw van achteruit, als gewezen keeper vind ik dat goed."

Leterme mist nog wel wat bij Standard. "Wat we nog een beetje missen is de grinta, het opzwepende. Het voetbal is rationeler en systematischer. Al ligt dat ook wel aan het gebrek aan publiek en sfeer op Sclessin."

"Er zijn een aantal spelers vertrokken dat dat wel in zich had. Carcela heeft bijvoorbeeld weinig gespeeld, dat is toch een speler die kan flitsen. Ook Lestienne is lang geblesseerd geweest. De typische Standard-sfeer is er nog niet, dat moet nog komen."