Honderd matchen voor OHL, maar nu pas primeur: Ik voetbalde nooit op Anderlecht

Honderd matchen voor OHL, maar nu pas primeur: "Ik voetbalde nooit op Anderlecht"

17-10-2020 12:16
0

Oud-Heverlee Leuven is één van de revelaties van de laatste weken. De promovendus hoopt die lijn zondag door te trekken, wanneer het op bezoek gaat bij RSC Anderlecht. Voor Mathieu Maertens wordt dat duel om verschillende redenen speciaal.

Allereerst werkt de middenvelder straks zijn honderdste wedstrijd in het shirt van OHL af. Dat jubileum krijgt een extra toetsje, want voor het eerst treedt de West-Vlaming aan in het Astridpark. "Ik voetbalde nog nooit op Anderlecht. Ook niet in mijn tijd bij Cercle Brugge", herinnert Maertens zich op de website van OHL.

"Da’s wat vreemd, want ondertussen speelde ik in zowat alle Belgische stadions in 1A en 1B. Ik verwacht een open match tussen twee voetballende ploegen met veel doelpogingen langs beide zijden. Hopelijk slagen wij er in de ruimtes beter te benutten dan Anderlecht", is Maertens ambitieus.

De middenvelder voetbalde al centraal en vanop links. "Ik wil vooral voetballen", maakt het hem weinig uit. "Onder Vince Euvrard speelde ik in het begin ook op de linkerflank. Dat belette me niet om regelmatig mijn doelpuntje mee te pikken. Op links kan ik iets meer infiltreren en voor gevaar zorgen. Of ik nu centraal of op links sta, op beide posities moet ik veel loopwerk verrichten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie