Verlinden was Defour-avant-la-lettre: Voor spelers zoals hem supporter je graag

Verlinden was Defour-avant-la-lettre: "Voor spelers zoals hem supporter je graag"

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 10:58za 17-10-2020 om 10:58

Steven Defour is terug op de heimat. De oud-Rode Duivel verbond zich deze week aan KV Mechelen, de club waar het voor hem allemaal begon. Jan Verlinden weet hoe dat voelt. Ook hij keerde ooit terug om KV Mechelen uit de nood te helpen.

Over de meerwaarde van Defour heeft Verlinden geen enkele twijfel. "Hij kan het vuur weer aanwakkeren. Ik ben enthousiast, ja", laat hij weten in Het Laatste Nieuws. "Tegenwoordig zien we het vaker dat ex-Rode Duivels ooit willen terugkeren naar hún club. Steven zit nu bij Malinwa, Lukaku sprak ook al uit dat hij ooit weer voor Anderlecht wil spelen. Dat vind ik mooi. Het houdt de traditie hoog. Ik ben er zeker van dat Defour zijn meerwaarde zal hebben. Op en naast het veld."

Zelf weet Verlinden waarover hij spreekt, want ook hij maakte de Mechelse fans blij met een terugkeer. "Het is een beetje een gelijklopend verhaal", beseft de voormalige rechtsback. "Ik ging van Twente naar Mechelen in derde klasse. Om mijn steentje bij te dragen. In plaats van duizend euro mee te investeren kon ik op die manier de club toch helpen. Zoiets doen alleen maar spelers met een hart voor de club. Voor zulke spelers, zoals Defour, supporter je graag. Ik ook, trouwens."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Defour bij KV Mechelen, dat wordt een succes

Dat denk ik wel
65%
Dat denk ik niet
35%
(54 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws