De Decker blijft wachten op twee sterkhouders: 'Maar Kums is wel weer fit'

De Decker blijft wachten op twee sterkhouders: 'Maar Kums is wel weer fit'

17-10-2020 09:18
1

KAA Gent trekt zaterdagnamiddag op bezoek bij Cercle Brugge, waar het de zwakke seizoensstart probeert uit te wissen. Trainer Wim De Decker blijft echter met enkele kopzorgen zitten. Zo behoren zowel Vadis Odjidja als Giorgi Chakvetadze niet tot de wedstrijdselectie.

Dat duo lag de voorbije weken al in de lappenmand en heeft de interlandperiode niet kunnen benutten om daar volledig van te herstellen. Vadis heeft de looptrainingen wel al hervat, maar kon nog niet deelnemen aan alle oefeningen met de rest van de groep, schrijft Het Nieuwsblad.

Ook Chakvetadze slaagde daar niet in. Meer nog, Gent liet deze week een nieuwe scan uitvoeren. De Georgiër sukkelt immers al een tijdje met zijn knie. De resultaten van het onderzoek brachten wel 'geruststellend' nieuws, klinkt het. Vadis en Chakvetadze zouden dus snel weer volledig moeten kunnen aansluiten.

Wél een opsteker voor De Decker en co is dat Sven Kums weer wedstrijdklaar is. Ook hij was de voorbije weken op de sukkel met enkele kwaaltjes. Nu is de spelverdeler hersteld. Door de afwezigheid van Vadis en Chakvetadze is de kans groot dat Kums in Brugge aan de aftrap verschijnt.